Groene soep

28-07-2015 16:33

Nodig voor 4 personen:

- 1 ltr. groentebouillon

- 200 gr. aardappelen; geschild en in stukjes

- 100 gr. diepvriesdoperwten

- 2 lente-uitjes; gesneden

- 125 gr. rucola; gesneden

- 2 handen verse spinazie

- 1 handje verse kruiden; of gedroogde kruiden

- 4 el. creme fraiche

- Staafmixer

- peper

-zout

 

 

 

Stap 1

Zet de bouillon op en kook hierin de aardappelstukjes, doperwten en lente-uitjes in ongeveer 10 minuten gaar.

 

Stap 2

Voeg de rucola en de spinazie toe. Laat de soep nog 1 minuut doorkoken.

 

Stap 3

Voeg de kruiden toe en de helft van de creme fraiche.

 

Stap 4

Pureer de soep met de staatmixer grof. Voeg peper en zout toe naar smaak.

 

Stap 5

Serveer de soep met de overige creme fraiche.

 

 

(Stap 6)

Lekker met focaccia of stokbrood met kruidenboter.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: Flow