Vegetarische Marokkaanse cousous

11-01-2015 19:18

 

Nodig voor 4 personen:

- 40 gr. rozijnen

- 100 gr. couscous

- 2 el olie of ander bakproduct

-  gemberpoeder

- 2 uien; kleingesneden

- 2 teentjes knoflook; uitgeperst

- 1 wortel; in blokjes

- 250 gr. zoete aardappelen; geschild en in blokjes

- 1 courgette; in blokjes

- 500 ml. groentebouillon

-  1 blikje tomatenpuree

- 1/2 theelepel sambal

- 1 blik kikkererwten

- Peterselie

- evt. peper en zout

 

 

Stap 1

Laat de rozijnen 20 minuten wellen in lauwwarm water. Giet de rozijnen af in een vergiet en dep ze droog met een theedoek.

 

Stap 2

Verhit het bakproduct in een pan en bak de gemberpoeder, uien, knoflook, wortel, zoete aardappelen en de courgette ongeveer 5 minuten.

 

Stap 3

Schenk de groentebouillon, tomatenpuree en de sambal erbij.

 

Stap 4

Laat het geheel zo'n 30 minuten op een laag vuur pruttelen.

 

Stap 5

Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten en de rozijnen toe. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.

 

Stap 6

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 7

Schep de couscous en het groentemengsel op het bord en garneer het geheel met peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: www.allrecipes.nl.

Nodig voor 4 personen:

- 40 gr. rozijnen

- 100 gr. couscous

- 2 el olie of ander bakproduct

-  gemberpoeder

- 2 uien; kleingesneden

- 2 teentjes knoflook; uitgeperst

- 1 wortel; in blokjes

- 250 gr. zoete aardappelen; geschild en in blokjes

- 1 courgette; in blokjes

- 500 ml. groentebouillon

-  1 blikje tomatenpuree

- 1/2 theelepel sambal

- 1 blik kikkererwten

- Peterselie

- evt. peper en zout

 

 

Stap 1

Laat de rozijnen 20 minuten wellen in lauwwarm water. Giet de rozijnen af in een vergiet en dep ze droog met een theedoek.

 

Stap 2

Verhit het bakproduct in een pan en bak de gemberpoeder, uien, knoflook, wortel, zoete aardappelen en de courgette ongeveer 5 minuten.

 

Stap 3

Schenk de groentebouillon, tomatenpuree en de sambal erbij.

 

Stap 4

Laat het geheel zo'n 30 minuten op een laag vuur pruttelen.

 

Stap 5

Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten en de rozijnen toe. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.

 

Stap 6

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 7

Schep de couscous en het groentemengsel op het bord en garneer het geheel met peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: www.allrecipes.nl.