Mutsje

22-07-2016 18:14

Nodig:

- 1 bol wol naar keuze

- Haaknaald ( no. 4,5)

- Schaar

- Geduld

 

 

Stap 1

Oefen de moessteek:

Je hebt 1 lus aan je haaknaald. Sla de draad om je naald,ga met de naald door het gat. Sla de draad weer om en trek de lussen omhoog. Je hebt nu 3 lussen aan je haak. Doe dat nog 2x. Je hebt nu 7 lussen op je naald. Sla de draad om de naald en haal door alle lussen. Je hebt nu 1 lus op je naald. Sla de draad om je naald en haal door de lus.


Stap 2

Haak 3 lossen. Vorm een ring door de laatste losse vast te zetten in de eerste losse met een halve vaste.

 

Stap 3

Haak in de ring 6 moessteken. Sluit de toer door een halve vaste bovenop de eerste moessteek.

 

Stap 4

Haak 2 moessteken in iedere ruimte tussen de moessteken. Sluit de toer door een halve vaste bovenop de eerste moessteek van deze toer. Je hebt nu 12 steken.

 

Stap 5

Haak 2 moessteken in de eerste tussenruimte. Haak in de volgende tussenruimte 1 moessteek. Dan weer 2 en dan weer 1. Sluit de toer door een halve vaste bovenop de eerste moessteek. Je hebt nu 18 steken.

 

Stap 6

Haak 2 moessteken in de eerste tussenruimte. In de volgende 2 tussenruimtes 1 moessteek en dan weer 2 moessteken. Je krijgt dan 2,1,1,2. Sluit de toer door een halve vaste bovenop de eerste moessteek. Je hebt nu 24 steken.

 

Stap 7

Haak 2 moessteken in de eerste tussenruimte. In de volgende 3 tussenruimtes 1 moessteek en dan weer 2 moessteken. Je krijgt dan 2,1,1,1,2. Sluit de toer door een halve vaste bovenop de eerste moessteek. Je hebt nu 30 steken.

 

Stap 8

Let op: voor de een kleinere muts hou je deze telling aan. Anders haak je nog een toer 2,1,1,1,1,2 (36 steken)

 

Stap 9

Haak 1 moessteek in elke tussenruimte. Sluit de toer met een halve vaste. Haak zo 8 toeren of tot je de gewenste lengte hebt bereikt.

 

Stap 10

Haak 1 vaste bovenop de eerste moessteek. Haak 1 vaste in de tussenruimte erna, 1 vaste bovenop de volgende moessteek. Haak zo 2 toeren.

 

Stap 11

Knip de draad af en weef deze door je werk heen.

 

 

Nu is je mutsje klaar!


 

Bron: stappenplan van Emerhese