Soepen

Courgette-Prei-Aardappelsoep

29-09-2017 20:24

Nodig voor 4 personen:

-600 gr. courgette

- 1 (rode) ui

- 2,5 liter water 

(per 600 gr. groente heb je 1,5 liter nodig, bij 900 gr. 2 liter)

- 2 groentebouillonblokjes

 (neem vlees of kip voor niet vegetarisch)

- 2 kleine aardappels

- prei

- vloeibaar bakproduct

- staafmixer

 

Stap 1

Snij de ui, courgette, aardappels en prei klein.

 

Stap 2

Verhit het bakproduct in een hele grote pan en bak de groente aan.

 

Stap 3

Voeg het water en de bouillonblokjes toe. En laat het geheel 20 minuten koken.

 

Stap 4

Pureer de soep.

 

Eet smakelijk!!!!

 

Bron: aangepast recept van Smulweb.

Tacosoep

14-01-2017 14:52

Nodig voor 2 personen:

- 200 gr. gehakt

- 250 ml. tomatensaus

- 6 tacoschelpen

- 1 bouillonblokje

- 1 hand geraspte kaas

 

Stap 1

Verwarm de oven op grillstand, of zo hoog mogelijk.

 

Stap 2

Bak het gehakt rul in een soeppan.

 

Stap 3

Verkruimel het bouillonblokje en voeg een kop heet water toe.

 

Stap 4

Voeg de tomatensaus toe en en laat het geheel 7 minuten pruttelen op laag vuur.

 

Stap 5

Breek de tacoschelpen doormidden. Leg ze op een met bakpapier beklede  ovenplaat en bestrooi met geraspte kaas.

 

Stap 6

Bak ze enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Let op:ze kunnen snel verbranden!

 

Stap 7

Laat de tacoschelpen afkoelen en breek ze in stukjes. Roer ze door de soep.

 

Eet smakelijk!!!

 

Bron: Chickslovefood.com

Rode uiensoep

14-01-2017 14:32

 

Nodig voor 4 personen:

- 500 gr. rode uien

- 1,5 ltr. bouillon

- 75 ml. rode wijn

- 1 el. ketjap

- 1 el. vloeibaar bakproduct

 

Eventueel voor de kaascroutons:

- 75 gr. geraspte kaas

- 1 stokbrood

 

 

Stap 1

Snij de rode uien in stukjes.

 

Stap 2

Verhit het bakproduct in een grote soeppan en bak de uien onder voortdurend roeren op hoog vuur in 5minuten lichtbruin.

 

Stap 3

Blus de uien af met de ketjap en rode wijn en laat 2 minuten op hoog vuur sudderen.

 

Stap 4

Voeg de bouillon toe aan het uienmengsel en breng dit aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met zout en peper.

 

Stap 5

Optioneel: mocht je kaascroutons willen maken:

-beleg de sneetjes stokbrood met geraspte kaas.

- leg ze op een met bakpapier beklede plaat en schuif circa 4 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden)

 

Eet smakelijk!!!

 

Bron: Coop

Pompoensoep

04-10-2015 19:34

 

Nodig voor 4 personen:

- 2 uien

- 1 flespompoen

- 1 courgette

- gemberpoeder, 3 theelepels

- kerriepoeder, 2 theelepels

- 1 liter bouillon

- 1 zakje cashewnoten, ongezouten

- peper

- zout

- gedroogde koriander

- vloeibaar bak en braad

- staafmixer

 

Stap 1

Maak de flespompoen schoon en snijd hem in stukjes.

 

Stap 2

Snipper de uien en snijd de courgette in stukjes.

 

Stap 3

Verhit het bakproduct in een pan en bak de flespompoen, courgette, en uien samen met de kerrie en -gemberpoeder 3 minuten.

 

Stap 4

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten doorkoken.

 

Stap 5

Pureer de soep met de staafmixer.

 

Stap 6

Bestrooi met koriander en de cashewnoten.

 

Eet smakelijk!!!

 

Bron: Smulweb.

Groene soep

28-07-2015 16:33

Nodig voor 4 personen:

- 1 ltr. groentebouillon

- 200 gr. aardappelen; geschild en in stukjes

- 100 gr. diepvriesdoperwten

- 2 lente-uitjes; gesneden

- 125 gr. rucola; gesneden

- 2 handen verse spinazie

- 1 handje verse kruiden; of gedroogde kruiden

- 4 el. creme fraiche

- Staafmixer

- peper

-zout

 

 

 

Stap 1

Zet de bouillon op en kook hierin de aardappelstukjes, doperwten en lente-uitjes in ongeveer 10 minuten gaar.

 

Stap 2

Voeg de rucola en de spinazie toe. Laat de soep nog 1 minuut doorkoken.

 

Stap 3

Voeg de kruiden toe en de helft van de creme fraiche.

 

Stap 4

Pureer de soep met de staatmixer grof. Voeg peper en zout toe naar smaak.

 

Stap 5

Serveer de soep met de overige creme fraiche.

 

 

(Stap 6)

Lekker met focaccia of stokbrood met kruidenboter.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: Flow