Vegetarisch

Vegetarische cousoussalade

16-07-2017 20:19

Nodig voor 4 personen:

- 1 zakje mix voor vegetarische couscoussalade (Verstegen, 20 gr.)

- 1 pak couscous

- Sap van 1/2 citroen

- 4 eetlepels olijfolie

- 1 komkommer

- 3 tomaten

- 2 stengels bleekselderij

- 1 appel

- 200 gr. zachte geitenkaas

 

Stap 1

Meng de couscous met de kruidenmix.

 

Stap 2

Bereid de couscous volgens aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Stap 3

Roer de couscous met een vork los en voeg het citroensap en de olijfolie toe.

 

Stap 4

Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze toe aan de couscous.

 

Stap 5

Snijd de tomaten in blokjes; verwijder de zaadlijsten en voeg deze toe aan de couscous.

 

Stap 6

Snijd de bleekselderij in boogjes en voeg deze toe aan de couscous.

 

Stap 7

Voeg de geitenkaas in stukjes toe aan de couscous.

 

Stap 8

Meng het geheel goed door.

 

Eet smakelijk!!!

 

Bron: Jumbo receptenkaartje

 

Voedingswaarde p.p.: 454 kcal, eiwit: 15 gr., koolhydraten: 51 gr., vet: 20 gr.

Pastasalade pesto

28-07-2015 17:03

Nodig voor 4 personen:

- 300 gr. farfalle (strikjespasta)

- 3 el. groene pesto

- 75 gr. rucola

- 250 gr. cherrytomaatjes; gehalveerd

- 1 bol mozzarella; in blokjes

- zout

- peper

 

 

Stap 1

Kook de farfalle volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

 

Stap 2

Meng de pasta met de pesto.

 

Stap 3

Schep de rucola, cherrytomaatjes en de mozzarella erdoor.

 

Stap 4

Voeg peper en zout toe naar smaak.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: Jumbo.

Vegetarisch gehaktbrood

22-03-2015 11:52

Nodig voor 4 personen:

- 1 schaal GoodBite versgehakt (250 gr.)

- 2 el. olie of ander bakproduct

- 2 stengels bleekselderij; kleingesneden

- 2 wortels; kleingesneden

- 1 ui; kleingesneden

- 1 ei; losgeklopt

- 1 el. kruidenmix voor gehakt

- 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)

- 20 gr. donkere basterdsuiker

- 1 el. mosterd

-  2-3 el. droge witte wijn

- cakevorm (ingevet)

- Peterselie voor de garnering

 

 

Stap 1

Verhit de olie of het bakproduct en fruit de ui, wortels en bleekselderij in 10 min., zonder deze te laten kleuren.

 

Stap 2

Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

 

Stap 3

Laat na 10 minuten de groenten 5 minuten afkoelen op een schaal.

 

Stap 4

Meng het gehakt, de gehaktkruiden, het ei en de groenten door elkaar. Maak er een compact geheel van. Doe het in de cakevorm.

 

Stap 5

Meng de tomatenpuree, basterdsuiker, mosterd en de wijn tot een marinade.

 

Stap 6

Doe de marinade over de boven-en de zijkanten van het gehaktbrood.

 

Stap 7

Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven zo'n 30-35 minuten gaar. Als de bovenkant te donker wordt, dek het brood dan af met aluminiumfolie.

 

Stap 8

Garneer het brood voor het opdienen met peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: Jumbo receptenkaartje.

Vegetarische Marokkaanse cousous

11-01-2015 19:18

 

Nodig voor 4 personen:

- 40 gr. rozijnen

- 100 gr. couscous

- 2 el olie of ander bakproduct

-  gemberpoeder

- 2 uien; kleingesneden

- 2 teentjes knoflook; uitgeperst

- 1 wortel; in blokjes

- 250 gr. zoete aardappelen; geschild en in blokjes

- 1 courgette; in blokjes

- 500 ml. groentebouillon

-  1 blikje tomatenpuree

- 1/2 theelepel sambal

- 1 blik kikkererwten

- Peterselie

- evt. peper en zout

 

 

Stap 1

Laat de rozijnen 20 minuten wellen in lauwwarm water. Giet de rozijnen af in een vergiet en dep ze droog met een theedoek.

 

Stap 2

Verhit het bakproduct in een pan en bak de gemberpoeder, uien, knoflook, wortel, zoete aardappelen en de courgette ongeveer 5 minuten.

 

Stap 3

Schenk de groentebouillon, tomatenpuree en de sambal erbij.

 

Stap 4

Laat het geheel zo'n 30 minuten op een laag vuur pruttelen.

 

Stap 5

Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten en de rozijnen toe. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.

 

Stap 6

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 7

Schep de couscous en het groentemengsel op het bord en garneer het geheel met peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: www.allrecipes.nl.

Nodig voor 4 personen:

- 40 gr. rozijnen

- 100 gr. couscous

- 2 el olie of ander bakproduct

-  gemberpoeder

- 2 uien; kleingesneden

- 2 teentjes knoflook; uitgeperst

- 1 wortel; in blokjes

- 250 gr. zoete aardappelen; geschild en in blokjes

- 1 courgette; in blokjes

- 500 ml. groentebouillon

-  1 blikje tomatenpuree

- 1/2 theelepel sambal

- 1 blik kikkererwten

- Peterselie

- evt. peper en zout

 

 

Stap 1

Laat de rozijnen 20 minuten wellen in lauwwarm water. Giet de rozijnen af in een vergiet en dep ze droog met een theedoek.

 

Stap 2

Verhit het bakproduct in een pan en bak de gemberpoeder, uien, knoflook, wortel, zoete aardappelen en de courgette ongeveer 5 minuten.

 

Stap 3

Schenk de groentebouillon, tomatenpuree en de sambal erbij.

 

Stap 4

Laat het geheel zo'n 30 minuten op een laag vuur pruttelen.

 

Stap 5

Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten en de rozijnen toe. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.

 

Stap 6

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 7

Schep de couscous en het groentemengsel op het bord en garneer het geheel met peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: www.allrecipes.nl.

 

Vegetarische pastaschotel met brie (of geraspte kaas)

07-12-2014 19:30

Nodig:

- 300 gr. pasta naar keuze

- 2 el. olie of ander bakproduct

- 500 gr. prei

-  1 thl. Italiaanse kruiden

- 3 tomaten

- kaassaus

- 75 gr. ongezouten cashewnoten

- 150 gr. brie (of voor degenen die brie niet lekker vinden: geraspte kaas)

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Stap 2

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Stap 3

Verhit de olie of het bakproduct in een pan en bak de prei met de Italiaanse kruiden in circa 4 minuten beetgaar.

 

Stap 4

Snij de tomaten in stukjes.

 

Stap 5

Maak de kaassaus  volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Stap 6

Giet de pasta af en voeg de kaassaus, prei, tomaten en cashewnoten toe. Meng het geheel goed door elkaar.

 

Stap 7

Vet een ovenschaal in en schep het pastamengsel erin.

 

Stap 8

Snij de brie in plakjes en leg deze op het pastamengsel. Maak anders een laagje met geraspte kaas.

 

Stap 9

Laat de ovenschotel in de oven 20 tot 25 minuten door en door heet worden; tot de brie of kaas gesmolten is.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: geen idee waar ik dit recept vandaan heb.

Spaghetti met geroosterde tomaatjes

30-11-2014 14:19

Nodig:

- 2 el olijfolie

- 250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd

- 1 teentje fijngehakte knoflook

- 1 tl. suiker

- tijm

- basilicum

- zeezout

- 400 gr. spaghetti

- 450 gr. spinazie

- 50 gr. groene olijven zonder pit

- 50 gr. zwarte olijven zonder pit

- 2 el. balsamico azijn

- 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas

- zout

- peper

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Stap 2

Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Maak een dressing van de olijfolie, suiker, tijm, knoflook en zeezout. Meng dit door de tomaatjes.

 

Stap 3

Rooster de tomaatjes met dressing 30 minuten in de oven.

 

Stap 4

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 5

Slink de spinazie en voeg wat basilicum en tijm toe.

 

Stap 6

Voeg de olijven en balsamico azijn bij de spinazie en roer dit door.

 

Stap 7

Voeg de spaghetti bij het spinaziemengsel en roer dit door.

 

Stap 8

Schep dit op en voeg de geroosterde tomaatjes erbij.

 

Stap 9

Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: aangepast recept uit het boek 'Vegetarisch, makkelijke recepten zonder vlees en vis' van Thea Spierings.

Romige vegetarische lasagne

23-11-2014 15:15

Nodig:

- 2 el olijfolie of ander bakproduct

- 1 ui, gesnipperd

- 3 teentjes fijngehakte knoflook

- 3 stks., in reepjes gesneden, paprikamix

- 800 gr. tomaatblokjes (2x blikje van 400 gr.)

- 2 tl. oregano

- 250 gr. lasagnebladen

- 200 gr. creme fraiche

- 100 gr. geraspte kaas

- 1 bakje vegetarisch gehakt

- 250 gr. champignons

- zout

- peper

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Stap 2

Verhit in een hapjespan de olijfolie of bakproduct. Fruit de ui en 2 teentjes knoflook voor ongeveer 1 minuut.

 

Stap 3

Voeg het vegetarisch gehakt en de paprika toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee.

 

Stap 4

Schep de tomaatblokjes erdoorheen en verwarm de saus nog 8 minuten. Voeg 1 tl. oregano toe en zout en peper naar smaak.

 

Stap 5

Vet een ovenschaal in.

 

Stap 6

Schep een beetje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Maak zo meer lagen met de saus en de lasagnebladen. Eindig met een laag tomatensaus.

 

Stap 7

Meng de creme fraiche met de geraspte kaas.

 

Stap 8

Smeer het mengsel over de lasagne en strijk dit glad.

 

Stap 9

Bak de taart in ongeveer 30  minuten goudbruin en gaar in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: www.jumbosupermarkten.nl.

Spruitjestaart

16-11-2014 16:02

 

Nodig:

- 800 gr. kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes

- 500 gr. spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

- 5 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

- 15 gr. boter

- 150 ml. melk

- 1 ei

- 150 gr. geraspte kaas

- 1 el. oregano

 

Stap 1

Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.

 

Stap 2

Kook de spruitjes in een andere pan in 12 minuten gaar.

 

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Stap 4

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Laat de plakjes elkaar steeds 1 cm. overlappen en druk de randen goed op elkaar.

 

Stap 5

Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn.  Roer ze met de boter en melk tot een smeuiige puree.

 

Stap 6

Roer het ei en 75 gr. geraspte kaas erdoor en schep de spruitjes en oregano door de puree.

 

Stap 7

Schep de puree in de beklede taartvorm. Strijk de bovenkant glad.

 

Stap 8

Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.

 

Stap 9

Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

 

Eet smakelijk!

(470 kcal p.p., 22 gr. eiwit, 23. gr. vet waarvan 13 gr. verzadigd, 44 gr. koolhydraten en 11 gr. voedingsvezel)

 

 

Bron: gratis tijdschrift van Dirk v.d. Broek.