Spaghetti met geroosterde tomaatjes

30-11-2014 14:19

Nodig:

- 2 el olijfolie

- 250 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd

- 1 teentje fijngehakte knoflook

- 1 tl. suiker

- tijm

- basilicum

- zeezout

- 400 gr. spaghetti

- 450 gr. spinazie

- 50 gr. groene olijven zonder pit

- 50 gr. zwarte olijven zonder pit

- 2 el. balsamico azijn

- 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas

- zout

- peper

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Stap 2

Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Maak een dressing van de olijfolie, suiker, tijm, knoflook en zeezout. Meng dit door de tomaatjes.

 

Stap 3

Rooster de tomaatjes met dressing 30 minuten in de oven.

 

Stap 4

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 5

Slink de spinazie en voeg wat basilicum en tijm toe.

 

Stap 6

Voeg de olijven en balsamico azijn bij de spinazie en roer dit door.

 

Stap 7

Voeg de spaghetti bij het spinaziemengsel en roer dit door.

 

Stap 8

Schep dit op en voeg de geroosterde tomaatjes erbij.

 

Stap 9

Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: aangepast recept uit het boek 'Vegetarisch, makkelijke recepten zonder vlees en vis' van Thea Spierings.