Spruitjestaart

16-11-2014 16:02

 

Nodig:

- 800 gr. kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes

- 500 gr. spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

- 5 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

- 15 gr. boter

- 150 ml. melk

- 1 ei

- 150 gr. geraspte kaas

- 1 el. oregano

 

Stap 1

Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.

 

Stap 2

Kook de spruitjes in een andere pan in 12 minuten gaar.

 

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Stap 4

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Laat de plakjes elkaar steeds 1 cm. overlappen en druk de randen goed op elkaar.

 

Stap 5

Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn.  Roer ze met de boter en melk tot een smeuiige puree.

 

Stap 6

Roer het ei en 75 gr. geraspte kaas erdoor en schep de spruitjes en oregano door de puree.

 

Stap 7

Schep de puree in de beklede taartvorm. Strijk de bovenkant glad.

 

Stap 8

Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.

 

Stap 9

Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

 

Eet smakelijk!

(470 kcal p.p., 22 gr. eiwit, 23. gr. vet waarvan 13 gr. verzadigd, 44 gr. koolhydraten en 11 gr. voedingsvezel)

 

 

Bron: gratis tijdschrift van Dirk v.d. Broek.