Appeltaartdag
Je hebt nodig:
-350 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel
- 175 gr. suiker
- 250 gr. (room)boter
- Snufje zout
- losgeklopt ei
- Kaneel
- 50 gr. rozijnen
- Ongev. 1 kg. appels
- Springvorm
Stap 1
Kneed boter, bloem en suiker tot een samenhangend deeg. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3
Schil en snij de appels en mix met de rozijnen, kaneel en een beetje suiker.
Stap 4
Vet de springvorm in en bekleed met een deel van het deeg.
Stap 5
Doe het appelmengsel in de beklede springvorm.
Stap 6
Verdeel de rest van het deeg over de taart en bestrijk met het losgeklopte ei.
Stap 7
Bak de taart in ongeveer een uur in de oven. Laat daarna de taart afkoelen.
Eet smakelijk!!!
Bron: boek Kringloopgeluk door Ingrid van Willenswaard