Appeltaartdag

03-09-2017 16:28

 

 Je hebt nodig:

-350 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel

- 175 gr. suiker

- 250 gr. (room)boter

- Snufje zout

- losgeklopt ei

- Kaneel

- 50 gr. rozijnen

- Ongev. 1 kg. appels

- Springvorm

 

Stap 1

Kneed boter, bloem en suiker tot een samenhangend deeg. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.

 

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Stap 3

Schil en snij de appels en mix met de rozijnen, kaneel en een beetje suiker.

 

Stap 4

Vet de springvorm in en bekleed met een deel van het deeg.

 

Stap 5

Doe het appelmengsel in de beklede springvorm.

 

Stap 6 

Verdeel de rest van het deeg over de taart en bestrijk met het losgeklopte ei.

 

Stap 7 

Bak de taart in ongeveer een uur in de oven. Laat daarna de taart afkoelen.

 

Eet smakelijk!!!

 

Bron: boek Kringloopgeluk door Ingrid van Willenswaard