Gevaarlijke chocoladekoekjes
Nodig voor ongeveer 12 stuks:
- 75 gr. zachte (room)boter
- 150 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 1 (losgeklopt) ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel
- 2 tl. bakpoeder
- 25 gr. cacaopoeder
- 1 mespuntje zout
- 50 gr. pure en 50 gr. witte chocolade in stukjes (ik gebruik zelf alleen melkchocolade)
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig.
Stap 3
Klop het ei door het mengsel.
Stap 4
Zeef de bloem of het bakmeel, het bakpoeder, het zout, de cacaopoeder door het mengsel.
Stap 5
Voeg de stukjes chocolade toe.
Stap 6
Vul een (siliconen) muffinvorm met hoopjes van het mengsel.
Stap 7
Bak de koekjes ongeveer 12 min.
Stap 8
Laat de koekjes ongeveer een half uur afkoelen. Dan kun je ze zo uit de muffinvorm wippen.
Eet smakelijk!!!
Bron: Smulweb