Gevaarlijke chocoladekoekjes

19-11-2016 18:20

Nodig voor ongeveer 12 stuks:

- 75 gr. zachte (room)boter

- 150 gr. lichtbruine basterdsuiker

- 1 (losgeklopt) ei

- 1 zakje vanillesuiker

- 150 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel

-  2 tl. bakpoeder

- 25 gr. cacaopoeder

-  1 mespuntje zout

-  50 gr. pure en 50 gr. witte chocolade in stukjes (ik gebruik zelf alleen melkchocolade)

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Stap 2

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig.

 

Stap 3

Klop het ei door het mengsel.

 

Stap 4

Zeef de bloem of het bakmeel, het bakpoeder, het zout, de cacaopoeder door het mengsel.

 

Stap 5

Voeg de stukjes chocolade toe.

 

Stap 6

Vul een (siliconen) muffinvorm met hoopjes van het mengsel.

 

Stap 7

Bak de koekjes ongeveer 12 min.

 

Stap 8

Laat de koekjes ongeveer een half uur afkoelen. Dan kun je ze zo uit de muffinvorm wippen.

 

Eet smakelijk!!!

 

Bron: Smulweb