Groene soep
28-07-2015 16:33
Nodig voor 4 personen:
- 1 ltr. groentebouillon
- 200 gr. aardappelen; geschild en in stukjes
- 100 gr. diepvriesdoperwten
- 2 lente-uitjes; gesneden
- 125 gr. rucola; gesneden
- 2 handen verse spinazie
- 1 handje verse kruiden; of gedroogde kruiden
- 4 el. creme fraiche
- Staafmixer
- peper
-zout
Stap 1
Zet de bouillon op en kook hierin de aardappelstukjes, doperwten en lente-uitjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Stap 2
Voeg de rucola en de spinazie toe. Laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
Stap 3
Voeg de kruiden toe en de helft van de creme fraiche.
Stap 4
Pureer de soep met de staatmixer grof. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Stap 5
Serveer de soep met de overige creme fraiche.
(Stap 6)
Lekker met focaccia of stokbrood met kruidenboter.
Eet smakelijk!
Bron: Flow