Koolschotel
Nodig voor 4 personen:
- 1 spitskool of witte kool
- 2 a 3 uien
- 300 gr. gehakt
- 2 zakjes aardappelpuree
- 100 gr. geraspte kaas
- boter of margarine
- paneermeel
- kerriepoeder
Stap 1
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
Stap 2
Snijd de kool en kook deze in weinig water met zout gaar in ongeveer 30 min.
Giet daarna de kool af en laat goed uitlekken.
Stap 3
Snij de uien klein.
Stap 4
Bak de uien, het gehakt en de kerriepoeder lichtbruin.
Stap 5
Vet een ovenschaal in.
Stap 6
Leg de helft van de gekookte kool in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
Stap 7
Leg het ui-gehaktmengsel op de kool en daaroverheen de rest van de kool. Bestrooi met geraspte kaas.
Stap 8
Maak de puree volgens aanwijzing op de verpakking.
Stap 9
Verdeel de puree over je ovenschotel. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas en leg er klontjes boter op.
Stap 10
Zet de ovenschaal ongeveer een uur in de oven, tot er een lichtbruin korstje op zit.
JE KAN DIT HEEL GEMAKKELIJK VEGETARISCH MAKEN DOOR HET GEHAKT TE VERVANGEN DOOR VEGETARISCH GEHAKT.
Eet smakelijk!!!
Bron: ik geloof een oud receptenboek van Margriet/mijn moeder.