Rode uiensoep
Nodig voor 4 personen:
- 500 gr. rode uien
- 1,5 ltr. bouillon
- 75 ml. rode wijn
- 1 el. ketjap
- 1 el. vloeibaar bakproduct
Eventueel voor de kaascroutons:
- 75 gr. geraspte kaas
- 1 stokbrood
Stap 1
Snij de rode uien in stukjes.
Stap 2
Verhit het bakproduct in een grote soeppan en bak de uien onder voortdurend roeren op hoog vuur in 5minuten lichtbruin.
Stap 3
Blus de uien af met de ketjap en rode wijn en laat 2 minuten op hoog vuur sudderen.
Stap 4
Voeg de bouillon toe aan het uienmengsel en breng dit aan de kook. Laat de soep op laag vuur 15 minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 5
Optioneel: mocht je kaascroutons willen maken:
-beleg de sneetjes stokbrood met geraspte kaas.
- leg ze op een met bakpapier beklede plaat en schuif circa 4 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden)
Eet smakelijk!!!
Bron: Coop